Obitelji poginulih vatrogasaca od predsjednice traže pomoć u dobivanju odgovora

Predsjednica.hr

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović  u utorak je primila predstavnike obitelji poginulih vatrogasaca u Kornatskoj tragediji.

Članovi obitelji, nakon što su iznijeli svoja saznanja o stradavanju članova njihovih obitelji, izrazili su ogorčenje odnosom nekih državnih institucija prema njima. Od predsjednice Grabar-Kitarović zatražili su pomoć u dobivanju odgovora na neka pitanja, na koja punih deset godina čekaju odgovore.

Predsjednica je, kako stoji na njezinim službenim stranicama, naglasila potrebu razjašnjavanja svih okolnosti pogibije vatrogasaca, kako bi se potpuno isključila mogućnost da je nešto namjerno skrivano od obitelji stradalih i hrvatske javnosti.

Predsjednica.hr
Predsjednica.hr

Podsjetimo, Grabar Kitarović na 10. godišnjicu Kornatske tragedije 30. kolovoza ove godine prisustvovala je komemoraciji na Kornatu.

– 10 godina je prošlo od te tragedije, ali kao da se dogodilo jučer. Svi se sjećamo jako dobro pojedinosti i vijesti koje smo pratili iz minute u minutu, ali tek kad dođete ovdje i posjetite svih tih 12 križeva, osjetite ovaj teren vidite koliko je to bilo teško, koliko je teško bilo braniti se od vatre i kroz koju su muku oni morali prolaziti u tim zadnjim satima svojega života. Došla sam ovdje i kao žena, kao majka i kao predsjednica pokloniti se životima tih 12 poginulih vatrogasaca u najvećoj tragediji od Domovinskog rata, ali isto tako pokazati da ni oni nisu zaboravljeni i ove obitelji koje su danas ovdje nisu zaboravljene – kazala je tada Grabar Kitarović.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.