Obrtnička komora: Pidoče s Echerichiom sigurno nisu s ni jednog šibenskog uzgajališta pa ni Katićevog

Na jučerašnji opoziv s tržišta Ministarstva poljoprivrede pidoča, proizvedenih 12. travnja 2019. godine, zbog utvrđene bakterije Echerichie coli, danas je reagirao Ceh marikulture Obrtničke komore Šibensko-kninske županije koji smatra da je taj slučaj nanio ogromnu štetu svim uzgajivačima dagnji u šibenskom  zaljevu  te tradiciji kvalitete ‘šibenske pidoče’.

Analize i kontrole kvalitete dagnje su redovite i česte i potvrđuju da, one uzgojene na uzgajalištima u šibenskom zaljevu, su potpuno zdravstveno ispravne, priopćili su iz županijske komore.

‘Stoga smatramo  da dagnje ‘Obrta Katić’ nisu na tržište stigle s uzgajališta u šibenskom zaljevu koja su pod stalnim monitoringom resornog ministarstva, pišu iz ŽOK-a i mole nadležne institucije da utvrde porijeklo zdravstveno neispravne  dagnje.

– Sigurni smo da pidoće nisu ni iz uzgajališta ‘Obrta Katić’ niti ikog drugog. Ne znamo odakle su prispjele na tržnicu u Splitu, ali iz šibenskog zaljeva nisu – tvrdi Joso Smolić, predsjednik županijske Obrtničke komore.

Inače, riječ je o pakiranju u mrežici po jedan kilogram, a stavljene su na tržište u ribarnici trgovačkog obrta Mala školjka, vlasnice Jasne Filipović, koja je u sklopu TRŽNICE – HIPPOS Split.

(FOTO Ilustracija/Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.