‘Očekuje nas uspješno ljeto’: Šibenik u prvih pet mjeseci bilježi rast noćenja od skoro 25 posto

Sudeći prema rezultatima iz prve polovice godine Šibenik će i 2018. godine zabilježiti izraženi porast turističkih dolazaka i noćenja. U periodu od siječnja do svibnja ostvareno je 174.472 noćenja, što je 23 posto više od lanjskih 142.386 noćenja. Veseli činjenica da su za najveći broj noćenja (40.562) zaslužni domaći turisti, čiji su dolasci za 13 posto veći u odnosu na prošlu godinu. Najveći rast noćenja bilježe turisti iz Njemačke koji su sa 35.423 noćenja ostvarili rast od čak 81 posto u odnosu na 2017. godinu. Što se dolazaka tiče, prema podacima Turističke zajednice Šibenik na području koje ona pokriva u dosadašnjem dijelu 2018. godine boravilo je skoro 60.000 tisuća turista, što je 14 posto više u odnosu na 2017. godinu.

– Sjajni turistički rezultati ostvareni već u prvoj polovici godine pokazatelj su da nas očekuje uspješno ljeto, a dat ćemo sve od sebe da se dobri rezultati ostvare i u razdoblju pred kraj godine te za božićne i novogodišnje blagdane. Ostvareni uspjesi rezultat su zajedničkog rada svih dionika uključenih u razvoj šibenske turističke ponude, koja se uz prirodne ljepote itekako temelji i na našem bogatom kulturnom i povijesnom nasljeđu, oživljavanju povijesne jezgre te brojnim inovativnim sadržajima i atrakcijama. Ovo je smjer razvoja koji ostvaruje uspjeh i u kojem ćemo nastaviti i dalje-poručio je gradonačelnik Željko Burić.

Za  izvrsne turističke rezultate najzaslužniji je upravo mjesec svibanj u kojem je ostvareno preko sto tisuća noćenja, odnosno 30 posto više nego u istom mjesecu prošle godine. Glavni razlog ovog rasta broja noćenja je kongresni turizam u kojem je predvodnik konvencijski centar Amadria Park, uz važan doprinos spektakla za sve zainteresirane za nautiku, regate svjetske klase tp 52.

Najveći broj noćenja u svibnju, čak 23.987, ostvarili su državljani Njemačke, što je 80 posto više u odnosu na lanjskih 13.370 noćenja. Značaj porast zabilježili su i turisti iz Francuske (5.789, porast od 22 post) i Nizozemske (6.340, porast od 19 posto u odnosu na lani). U istom mjesecu na području TZ Grada Šibenika boravilo je 31.239 turista, odnosno 19 posto više nego u svibnju 2017. godine.

Ovakvi rezultati predstavljaju sjajan uvod u vrhunac turističke sezone koji se približava te pokazuje kako Šibenik i njegova okolica nastavljaju biti prioritetna destinacija za domaće i strane turiste.

Ljeto u Šibeniku ponovno će biti ispunjeno brojnim događanjima i manifestacijama, a u planu je i niz inicijativa i događanja za produljenje sezone, kao i za zimski period.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.