Od ponedjeljka pojačane policijske kontrole na cestama Šibensko-kninske županije

Na području Policijske uprave šibensko-kninske od početka ove godine bilježe negativan trend u prometu i to kroz povećanje broja stradavanja putnika. U cilju smanjenja smrtnih stradavanja i teških ozljeđivanja putnika u osobnim automobilima sljedećih dana policija će maksimalno intenzivirati provođenje nadzora korištenja sigurnosnih pojaseva kod svih vozača i putnika u automobilima, posebno putnika na zadnjim sjedalima, te propisnog prijevoza i smještaja djece u vozilima.

Akcija šibenske policije provodit će se u sklopu organizacije TISPOL na razini cijele Europske unije, od 11. do 17. rujna , u kojoj je naglasak na ciljane aktivnosti vezane uz sigurnost prometa na cestama usmjerene na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa, kao jednog od najvažnijih elemenata pasivne sigurnosti vozača i putnika u vozilima.

Pojačane aktivnosti bit će usmjerene i na druge prekršaje koji uzrokuju prometne nesreće s teškim posljedicama, kontinuirano će se provoditi u narednom razdoblju na svim otvorenim cestama i cestama u naseljima na području cijele Županije šibensko-kninske, priopćili su iz PU šibensko-kninske.

Policija apelira na sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige kako bi time smanjili vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja, te smanjili težinu posljedica, ukoliko dođe do prometne nesreće.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.