Od stotinjak projekata u Strategiji razvoja, realizirano ih deset

Grad Šibenik pokreće postupak revizije Strategije razvoja grada Šibenika. Nakon što je strateški dokument donesen prije nešto više od godine dana, u postupak revizije kreće kako bi se utvrdilo što je od 106 projekata realizirano,a što još predstoji napraviti. Osim toga, revizija Strategije će pripomoći planiranju gradskog proračuna za 2014. godinu, ali i delegiranju novih projekata u ovaj dokument. Također, omogućit će planiranje prijava projekata na fondove Europske unije iz kojih će Hrvatskoj na raspolaganju od 2014. do 2020. godine biti osam milijardi eura, kazao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Petar Mišura.

Do danas u Šibeniku je realizirano deset projekata iz Strategije razvoja (iNavis, OŠ Meterize, kolektor Crnica-Pekovac, kolektor i vodovodna mreža na Kulinama, vodovodna mreža u Boraji, cesta Dubrava -Podi, zgrada DVD-a na Zlarinu, marina za megajahte u Mandalini, postavljanje informacijskih tabla), a u tijeku je realizacija 32 projekta, dok je isto toliko projekata u pripremi. Pročelnica Ureda gradonačelnika Ivana Bujas Rupić, koja je kao tadašnja zaposlenica tvrtke Micro grupa izradila Strategiju razvoja, kazala je kako tridesetak projekata nije započeto ili se ne zna u kojoj su fazi. Informacija o njima, naime, u gradskoj upravi nemaju jer se radi o projektima koje su u Strategiju delegirali poslovni subjekti, udruge građana i slično.

-Strategija mora biti ‘živo tkivo’ trebala bi se ažurirati kako bi projekti pokazivali stvarno stanje u gradu – napomenula je Bujas Rupić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.