Od svih radija u Hrvatskoj plaće su radnicima najviše srezali oni iz naše županije

Dva od četiri poduzetnika u djelatnosti emitiranja radijskog programa u Šibensko-kninskoj županiji, po podacima Fine, završili su 2015. godinu s gubitkom. U našoj županiji djeluju Hrvatski radio Knin, Radio Drniš, Županijski radio Šibenik i Radio Ritam. Iako su ukupni prihodi sva četiri radija u županiji rasli za četiri posto u odnosu na godinu prije, a rashodi su smanjeni za oko šest posto, zajedno i dalje troše više nego što zarađuju.

U usporedbi s drugim županijama, u Šibensko-kninskoj županiji troškovi osoblja četiriju radija srezani su najviše i to za čak 16,8 posto, dok u većini županija, rastom plaća ili broja zaposlenika ti troškovi rastu. Prosječno, prema broju radnih sati, 22 zaposlenih u četiri radija u županiji primali su neto mjesečnu plaću u 2015. godini od 3.257 kuna, među najnižima u Hrvatskoj i 17 posto manju nego godinu prije.

U Hrvatskoj je 106 radija poslovalo pozitivno, dok je 60 gubitaša. Prosječna mjesečna obračunata neto plaća u radijskoj djelatnosti iznosila je 4.373 kune, što je 12,9 posto manje od prosječne mjesečne neto plaće zaposlenih kod poduzetnika na razini Hrvatske.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.