Od utorka pa do ispunjenja zahtjeva štrajkat će sve škole

Iz poštovanja prema žrtvama Vukovara i Škabrnje danas su privremeno obustavljene prosvjetne štrajkaše aktivnosti. U mnogim osnovnim i srednjim školama palile su se svijeće i održavali prigodni programi. No, već sutra štrajk se nastavlja, i to u cijeloj Hrvatskoj.

Sindikat obrazovanja u utorak štrajka u školama u cijeloj zemlji, a s frontalnim štrajkom nastavit će svaki dan do ispunjenja zahtjeva. Potvrdio je to za RTL predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenim u srednjim školama Branimir Mihalinec.

Šefovi sindikata u utorak će na konferenciji za medije u 10 sati predstaviti rezultate sindikalnog referenduma, a prema podacima predstavljenim prošli tjedan Vladina je ponuda odbijena s više od 95 posto. Također će detaljno pojasniti daljnju taktiku.

Posljednja ponuda Vlade je povećanje osnovice za 6,12 posto u 2020. godini te izrada analize plaća u javnom sektoru u čijem su okviru i koeficijenti.

Podsjetimo, prosvjetari traže povećanje koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto da više ne bi zaostajali za drugim javnim službama, a u štrajku su, prema cirkularnom modelu, već 26 dana.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.