Nikad širi izbor 'street food' delicija

Odbrojavamo do Adventure: Pivski tiramisu, pijani bakalar i sarmburger zamirisat će đardinom



Foto: arhiva

Osim tradicionalne blagdanske ponude – bakalara, bunceka i variva, u Đardinu će se ove godine  uživati u nikad širem izboru ‘street food’ delicija, a jedan od noviteta je i japanski Takoyaki, saznajemo iz Turističke zajednice Grada Šibenika. Osim gastro noviteta, poznati su i rezultati Javnog poziva za najam kućica u Adventurinom Parkiću.

Na javni poziv za najam kućica u perivoju Roberta Visianija  pristigle su 24 prijave u dvije raspisane kategorije – Ugostiteljstvo i Slano i slatko. O konačnom odabiru najboljih prijava danas je odlučilo peteročlano Povjerenstvo pa ćemo tako u Parkiću uživati u ponudi Tommaseo grupe, Kluba Šibenčana, Ugostiteljskog objekta Peka koji će se predstaviti s kućicom pod nazivom ‘A je to’. Ugostiteljski objekt  LU  predstavit će dva udružena ugostiteljstva stare gradske jezgre – Pluto’s burger bar i slastičarna Yum, tu je i  Deda  kraj kojeg će Šantarel predstavljati ponudu kućice ’Šešula’.

Na srednjoj etaži Đardina svoju ponudu predstavit će i dvije šibenske pivovare, Šibenska pivovara s udruženom ponudom obrta  ‘Pink Bananna’  Dalmatino 022, odnosno Pivovara 022 i Konoba Dalmatino, zatim ugostiteljski objekt Noram i Kontra napad s kućicom ’Mamas and papas’ pod vodstvom Azimut tima. Najbolji ponuditelji odabrani za kućice Slatko i slano su Balaton, U.O. Žana, Calista i  Tonka.

Kao što smo već spomenuli ove godine Đardin dobiva malo japanskog štiha u vidu Takoyakija, odnosno tjestenine s morskim plodovima, a tu će biti i pečenica i jaja u tortilji i  grah s kobasicom. Popularni  buncekebab dobiva konkurenciju sa sarmburgerom, na meniju će se naći i pašticada od tune, pijani bakalar, pidoče u čaši i bakalar na meksički koji brane boje morskih specijaliteta. Naći će se još i jelenjih i veprovih kobasica, šibenskh luganiga, različitih vrsta burgera, pivskih juha u zapečenom kruhu, mljevenih kobasica crne slavonske svinje umotanih u tortilju, pršuta i sira umotanog u pispalj, a sve to moći će se zasladiti, osim tradicionalnom ponudom fritula i palačinki, još pokojom delicijom – slatkim božićnim kruhom, kolačićima Madelaine, heljdinim mini palačinkicama ‘picco poff’, pivskim tiramisuom ili pak rakijama posluženim u čokoladnim čašicama kreativnog naziva – ‘griotta ne probat’!

Uz kuhano vino, posjetitelje na Adventuri koja starta 6. prosinca očekuje bogat izbor raznih pića te craft piva.

Zadovoljni smo ponajprije s kvalitetom pristiglih ponuda koje su, gledano u prosjeku, najbolje u odnosu na sve dosadašnje godine. Posebno nas veseli i pojačani interes naših ugostitelja stare gradske jezgre, koji djelatnost obavljaju cijelu godinu. Uzevši u obzir sve spomenuto – ponajprije kvalitetu ponuda, a vodeći računa o raznovrsnosti istih, odabrali smo deset najboljih i istovremeno dali priliku nekolicini novih ponuđača-  zaključio je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, ujedno i predsjednik Povjerenstva.

 Podsjećamo, Javni poziv za ugostitelje na Maloj loži, kao i onaj za sudjelovanje na Adventurinu Sajmiću, koji se ove godine seli na Medulić, traje zaključno s današnjim danom, 19. studenog, a rezultati za Medulić i Malu ložu bit će poznati do 25. studenoga.

Svi ponuditelji imaju obvezu potpisivanja Ugovora u prostorijama Turističke zajednica Grada Šibenika, od ponedjeljka 25. studenoga do petka 29. studenoga u radnom vremenu od 8 do 15 sati. Oni koji u navedenom roku ne pristupe potpisivanju Ugovora, smatrat će se da su odustali od najma kućice te će se njihovo mjesto osloboditi sljedećem najboljem ponuditelju.

Uz zamjenika gradonačelnika Paška Rakića, članovi Povjerenstva koje je odlučivalo o prijavama su i direktor Turističke zajednice Grada Šibenika Dino Karađole, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mirjana Žurić i organizatori programa Adventure, Zoran Erak i Morana Periša.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.