Odobren novac za energetsku obnovu škola u Kninu, Drnišu i Kistanjama

Odobrena su sredstva za tri projekta energetske obnove odgojno-obrazovnih ustanova s područja Šibensko-kninske županije aplicirana na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u veljači ove godine. Sva tri projekta obnove školskih zgrada u Kninu, Drnišu i Kistanjama vrijedni su više od 10 milijuna kuna.

Projekte je pripremila Razvojna agencija Šibensko-kninske županije u suradnji s ravnateljima škola te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ujedno će sudjelovati i u njihovoj provedbi.

Projekt energetske obnove Osnovne škole Domovinske zahvalnosti Knin, ukupne vrijednosti skoro 4,8 milijuna kuna obuhvaća zamjenu stolarije, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida i stropa prema negrijanom prostoru tavana, zamjenu unutarnje rasvjete energetski učinkovitijom te postavljanje sustava daljinskog očitanja potrošnje i kontrolnih mjerila energije i vode za dio zgrade, dok su dijelovi zgrade već obnovljeni prijavom škole na prethodne natječaje.

OŠ Knin

Projekt vrijednosti 2,2 milijuna kuna u Srednjoj školi Ivana Meštrovića u Drnišu obuhvaća zamjenu stolarije, obnovu fasade te rekonstrukciju krova, dok projekt Osnovne škole Kistanje u vrijednosti 3,6 milijuna kuna obuhvaća obnovu fasade, zamjenu rasvjete energetski učinkovitijom, rekonstrukciju krova te postavljanje fotonaponske elektrane.

SŠ Drniš

Provođenjem mjera energetske obnove u tim školama ostvarit će se energetske uštede i smanjenje emisije CO2 veće od 85 posto. Realizacijom tih projekata ostvarit će se i značajne financijske uštede, doprinijet će očuvanju okoliša te kvalitetnijem provođenju nastavnih aktivnosti, a kako se sve tri škole nalaze na području posebne državne skrbi doprinijet će i ravnomjernom razvoju Šibensko-kninske županije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.