Odobreno 16 milijuna kuna za projekte u ribarstvu zapadnog dijela županije

Uprava ribarstva Ministarstva poljoprivrede je odobrila Lokalnu razvojnu strategiju u ribarstvu LAGUR-a ‘Galeb’ i dodijelila im javnu potporu u najvišem iznosu od 16.16 milijuna kuna od čega 13.7 milijuna kuna iz proračuna Europske unije, a 2.4 milijuna kuna iz državnog proračuna.

Provedbom Lokalne razvojne strategije u ribarstvu omogućiti će se sufinanciranje projekata lokalnih korisnika na području gradova Vodice i Skradin te općina Tribunj, Tisno, Murter-Kornati i Pirovac. Važno je pritom napomenuti da projekti trebaju doprinijeti jačanju gospodarskog sektora i konkurentnosti ribarstva i akvakulture, promociji i održivom korištenju ribarske i maritimne baštine, zaštiti mora, podmorja i priobalja te podizanju svijesti o očuvanju morskog okoliša i jačanju kapaciteta LAGUR-a Galeb za poticanje održivog razvoja ribarstvenog područja.

Tijekom ožujka 2018. godine bit će održano šest predstavljanja strategije s pripadajućim natječajima i primjerima projekata. Iz LAGUR-a ‘Galeb’ pozivaju ribare, gospodarske subjekte u području ribarstva, turizma , brodogradnje, ugostiteljstva, turističke zajednice, javni sektor, organizacije civilnog društva, ustanove u kulturi, obrazovanju i zaštiti okoliša da se odazovu i informiraju o mogućnostima sufinanciranja svojih projekata.

post fcb

Više informacija o radionicama na 091/604-5977 ili lagur.galeb@gmail.com

Za sve dodatne informacije i savjete o državnim potporama i natječajima možete nas posjetiti u našem uredu, na poluotoku u Tribunju na adresi Badnje 1 (bivša Općina Tribunj). Aktualne novosti i informacije o udruzi mogu se pronaći se pronaći na http://www.lagur-galeb.hr te na www.facebook.com/lagurgaleb.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.