Održan sastanak u MInistarstvu poljoprivrede: ‘Hrvatska će zaštititi svoje ribare u Savudriji’

Istarski ribari dobili su potporu i jamstvo vlade da će njihovi interesi biti zaštićeni i da će u Savudrijskoj vali moći nesmetano raditi.

 U Ministarstvu poljoprivrede održan je međuresorni sastanak s predstavnicima udruženja, grupacija i Ceha ribara na temu aktualne problematike ribolova u Savudrijskoj vali.  Uz ministra Tomislava Tolušića na sastanku su sudjelovali i državni tajnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova , Ministarstva unutarnjih poslova , Ministarstva mora, prometa i infrastrukture veza Kostelac te Ministarstva pravosuđa.

 – Hrvatski ribari imaju pravo loviti ribu na istom području kao i godinama do sad. Svoj posao će i dalje obavljati u miru, a nijedan ribar neće trpiti materijalnu štetu. Naši ribari će biti zaštićeni i imaju apsolutnu podršku Vlade RH – tristo posto smo uz vas – rekao je ministar Tolušić ribarima te dodao da ovaj problem ne postoji od jučer niti se sutra može riješiti, ali da nema nikakvih incidenata na granici niti je ijedan ribar u Savudriji dobio kaznu u zadnjih mjesec dana, što su potvrdili i ribari koji su sudjelovali na današnjem sastanku.

 Hrvatska će zaštititi svoje ribare u Savudriji jer oni su jamac suvereniteta. Institucije ove države raspolažu svim relevantnim informacijama: popisima plovila, snimkama, radarima kojima se bilježe i dokumentiraju sva kretanja u Savudrijskoj vali, pa imamo sve što je potrebno za pokretanje postupaka prema slovenskoj strani ukoliko ona ustraje na jednostranim odlukama. Hrvatska i dalje želi prijateljsku komunikaciju i dijalog sa slovenskom stranom, izvjestili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto:Ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.