U prekidu i trajektne linije

Odsječena Hrvatska: Olujna bura zaustavila autobuse i kamione, odmorišta su krcataFoto: Ilustracija

Zbog vjetra, nema otvorene ceste za teretna vozila i autobuse iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto. Zbog popunjenih odmorišta na autocesti A1 Hrvatski autoklub (HAK) moli vozače teretnih vozila i autobusa da ne kreću na put ili da se isključe iz prometa na prvom slobodnom odmorištu. U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije, među njima i brodska linija 505 Vodice – Šepurine – Prvić Luka – Zlarin – Šibenik.

– Zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta i brojnih poteškoća u prometu molimo sve vozače da put odgode do poboljšanja vremenskih uvjeta – poručuju iz HAK-a.

Zbog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je autocesta između čvorova Sveti Rok i Posedarje te između čvorova Dugopolje i Bisko u oba smjera. Oilazak dionice između čvorova Sveti Rok i Posedarje samo za osobna vozila je državnim cestama Gračac-Obrovac-Karin-Benkovac ili Zadar i obrnuto. Nadalje, za sve skupine vozila zatvorena je i Jadranska magistrala između Posedarja i starog Masleničkog mosta te Živogošće-Makarska, cesta Gračac-Knin, brza cesta Solin-Klis, Maslenica-Zaton Obrovački, Dobroselo-Mazin-Bruvno te Paški most.

– Samo za osobna vozila otvorene su Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, Gračac-Karin. Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Karlobaga, državnoj cesti između graničnog prijelaza i mjesta Ličko Petrovo Selo, autocesta između čvorova Orehovica i Šmrika, Križišće-Kraljevica – izvijestili su iz HAK-a.

Dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, državnoj cesti Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.