Oglasilo se ‘Srce kornatsko’: Nećemo dozvoliti relativiziranje akcije zbog nečije samopromocije

Dužni smo pravovremeno reagirati na opstrukcije koje dolaze iz smjera pojedinih osoba, a kojima je primarni cilj diskreditirati čitav napor zajednice ljudi koji su iz svojih ljudskih, plemenitih, a ponajprije iskrenoh emocija detaljno razradile plan i provedbu velike humanitarne akcije ‘Srce kornatsko’. Svakako nećemo dopustiti da isti, širenjem neistinitih informacija i ‘činjenica’ vrše vlastitu samopromociju u događaju koji su prepoznali kao idealnu podlogu za istu.

Dio je to priopćenja organizatora humanitarne akcije ‘Srce kornatsko’ koja bi svoj vrhunac trebala doživjeti danas u hrvatskim gradovima puštanjem lampiona i balona u čast stradalih kornatskih heroja prije 10 godina, a zbog koje se jučer medijima obratila Udruga profesionalnih vatrogasaca Hrvatske na čelu s Goranom Frankovićem, tražeći da se umjesto lampiona puštaju samo baloni zbog opasnosti od potencijalnih požara.

Jutros je za Šibenski portal Ante Sladoljev, predsjednik DVD-a Vodice kao jedan od organizatora akcije, poručio kako Franković govori neistinu, te kako su i dosadašnjih godina puštali lampione i nije bilo nikakvih problema.

Udruga vatrogasaca želi da ‘Srce kornatsko’ odustane od puštanja lampiona. Odgovorio im predsjednik DVD-a Vodice

Najglasniji protivnik akcije, tvrde iz ‘Srca kornatskog’, je upravo Franković.

– Nije se očitovao i nije vršio histeriju oko puštanja lampiona u Dugoj Resi, a koja je pod nadležnošću vatrogasne zajednice kojoj je upravo on zapovjednik. Populističke i demagoške izjave gospodina Frankovića u kojij relativizira čitavu našu humanitarnu akciju te poziva na humanost, svijest i donacije prema potrebitima u zajednici, ispratit ćemo komentarom: Gospodine Frankoviću, hvala vam na dosadašnjih doniranih 0,00 kuna u sklopu ove humanitarne akcije, iako ste na sastanku obećali da ćete se aktivno uključiti i donacijom podržafi akciju –  piše u priopćenju.

U iscrpnom priopćenju organizatori ‘Srca kornatskog’ kažu kako je medijskom histerijom Franković htio postići samo jedno – osobni probitak na zapovjednoj hijerarhiji.

&nsp;

Srce Kornatsko

Priopčenje organizatora humanitarne akcije “Srce Kornatsko” povodom jučerašnjih natpisa u medijima Poštovani, dužni smo pravovremeno reagirati na opstrukcije koje dolaze iz smjera pojedinih osoba,…

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.