Oglasio se Bourbon Offshore: ‘Usprkos iznimnim mjerama nismo pronašli tragove života ili splavi’

O informaciji da francuske vlasti prekidaju aktivnu potragu za nestalim pomorcima Bourbon Rhodea na Atlantiku, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić, koju su u petak objavili predstavnici francuske prefekture Martinique, u subotu ujutro se oglasio glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan, piše RTL.

– Bojali smo se toga, ali nakon 16 dana potrage, ne mogu kazati da smo iznenađeni. Bojali smo se toga, zato smo u petak i poduzimali sve da do toga ne dođe i da ne završi nada za obitelji pomoraca – kazao je Melvan u razgovoru za Radio Dalmaciju, ali je ipak i dodao kako sve nade još nisu pokopane.

Vlasti na Martiniqueu smatraju da nakon 16 dana u moru više ne postoje šanse da se pronađu pomorci te su odlučile iz aktivne faze potrage prijeći u aktivnu fazu motrenja. Svi brodovi koji budu prolazili tom rutom imaju zadaću budno motriti hoće li nešto uočiti.

O potrazi za brodom u subotu ujutro oglasili su se iz kompanije Bourbon Offshore. Poručili su kako je potraga u proteklih tjedan dana bila iznimno intenzivna nakon dojava o signalnoj raketi i satelitskih snimki, međutim nije bila uspješna.

‘Usprkos iznimnim mjerama nismo pronašli tragove života ili splavi’, rekli su iz Bourbona i dodali kako potraga prelazi u novu fazu aktivnog praćenja, no da to ne znači da je prekinuta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.