Okrugli stol u Knjižnici – sve za pristupačnu županiju po mjeri čovjeka

U Gradskoj knjižnici ove se srijede u 12 sati održava Okrugli stol naziva ‘Šibensko-kninska županije po mjeri čovjeka, da ili ne?’. Sudjeluju Joso Bagić iz Udruge slijepih Šibensko-kninske županije, Sonja Ninić Ševo iz ‘Kamenčića’, Marijana Rajić iz udruge ‘Aurora’, Josip Blažević iz Udruge osoba s invaliditetom ‘Sveti Bartolomej’, a moderatorica okruglog stola bit će Anita Škugor Kodžoman, ravnateljica područnog ureda HZZO-a

Predstavnici udruga iznijet će svoja iskustva o pristupačnosti objekata za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, osvrnuti će se na postojeće i prošle dokumente o pristupačnosti i njihovoj primjeni. Što se promijenilo i jesu li članovi udruge zadovoljni u srijedu možete saznati iz prve ruke.

Članovi udruga upoznat će javnost i s Nacionalnom strategijom izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2017. do 2020. godine, kao i s onim što je u njoj predviđeno i tko je zadužen za njenu provedbu na području Republike Hrvatske i na području Šibensko – kninske županije i njenim gradovima i općinama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.