U prekidu trajektne linije

Olujna bura odsjekla stanovnike šibenskih otoka od kopna

Trajektna linija Šibenik – Kaprije – Žirje te brodska linija Šibenik – Zlarin – Prvić Luka – Šepurine – Vodice, u prekidu su od 13.30 sati, izvijestila je Jadrolinija na svojoj službenoj stranici.

Olujna bura radi probleme u prometu diljem zemlje, ali je za sav promet otvorena autocesta između čvorova Sveti Rok i Posedarje uz ograničenje brzine na 60 kilometara na sat, autocesta Rijeka – Zagreb, Jadranska magistrala na potezu od Novog Vinodolskog preko Senja do Karlobaga, te državna cesta Maslenica – Zaton Obrovački, kao i Paški most.

– Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za prvu i drugu skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom – izvijestili su iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Zbog olujnih udara vjetra na dionici državne ceste Vaganac- Korenica-Udbina-Gračac, brze ceste Solin-Klis i na državnoj cesti između graničnog prijelaza i mjesta Ličko Petrovo Selo, promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Zbog udara olujnog vjetra na dionici autoceste između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići te na autocesti A4 između Brezničkog Huma i Svete Helene brzina je ograničena na 40 kilometara na sat.

Slab snijeg povremeno pada u Lici.

– Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisane zimske opreme – izvijestili su iz HAK-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.