Olujna bura, susnježica i snijeg poremetili promet Dalmatinom i Jadranskom magistralom

Olujna bura i zimski uvjeti vožnje otežavaju ili onemogućuju promet na brojnim dionicama cesta u priobalju te u Gorskom kotaru i Lici, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice dok je obilazak za ostale skupine vozila starom cestom kroz Gorski kotar. Samo osobna vozila smiju prometovati i dionicom Jadranske magistrale (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene, državne ceste Maslenica-Zaton Obrovački te Paškim mostom.

Zbog olujnog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle na Krčkom mostu i DC1 Borje-Klapavica, a za prvu i drugu skupinu vozila zatvorene su Jadranska magistrala između Bakra i Senja te autocesta A7 između čvorova Draga i Šmrika.

Zabrana za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom zbog zimskih uvjeta na snazi je na cestama Korenica-Gospić, Gračac-Zaton Obrovački, Poljanak, Špilnik-Korenica, GP Užljebić-Dobroselo-Mazin-Bruvno i Selište Drežničko-Prijeboj.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. U Gorskom kotaru i Lici pada susnježica i snijeg. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale mogući su odroni. Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.