Olujna bura zatvorila dionice autoceste te Ličke i Jadranske magistrale

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Lička magistrala Udbina-Gračac, Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene, državne ceste Maslenica-Zaton Obrovački i Dobroselo-Mazin-Bruvno, na kojoj je snježna vijavica i Paški most, izvijestili su iz Hrvatskog autokluba.

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja i dionica državne ceste Gračac-Zaton Obrovački.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica zabrana je za prvu i drugu skupinu vozila.

Zimski su uvjeti na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru. U priobalju puše olujna bura. Na većini cesta kolnici su mokri ili vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Rijeci i Istri mogu prometovati autocestom Rijeka-Zagreb do Delnica i dalje državnom cestom DC3 prema Rijeci i obrnuto, a prema Dalmaciji autocestom A1 do Svetog Roka i dalje državnom cestom do Gračaca i od Gračaca prema Kninu i obrnuto.

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta na brojnim cestama u Lici i Gorskom kotaru te na svim lokalnim i županijskim cestama Ličko-senjske županije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.