Olujni vjetar otežava promet u priobalju, a snijega mjestmice ima u unutrašnjosti

Za sav promet zbog olujnog vjetra zatvorena je autocesta Zagreb – Split – Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, a obilazak je preko Gračaca, Obrovca i Karina. Također zbog jakog vjetra, za sav promet zatvorena je državna cesta Maslenica – Zaton Obrovački, Paški most, te most doktora Franje Tuđmana, a obilazak je cestom Lozica – Mokošica – Sustjepan, izvijestio  je Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene. Između Senja i Karlobaga, te na brzoj cesti Solin – Klis vrijedni zabrana prometa za autobuse na kat, motore i vozila s kamp prikolicama, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Snijeg mjestimice i povremeno pada u Lici, a ima ga i na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Gornja Ploča. U Slavoniji i Gorskom kotaru kolnici su vlažni ili mokri od kiše, a zbog niskih temperatura postoji mogućnost poledice.

Iz HAK-a savjetuju vozačima da prilagode brzinu i vožnju uvjetima na cestama, drže razmak između vozila i da ne kreću na put bez zimske opreme.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.