Terapija robotima

Pomozimo Jeleni Vukšić da ponovno hoda: Djevojka iz Danila mora prikupiti 100 tisuća kuna za rehabilitaciju

Jelena Vukšić, 34-godišnjakinja iz Danila, prije osam godina završila je u invalidskim kolicima zbog mišićne distrofije, a nakon niza neuspješnih rehabilitacija sada joj se ukazala prilika da ponovno prohoda uz pomoć terapije robotima u splitskoj Poliklinici Fides. No za terapiju koja bi trajala pola godine tri puta tjedno, Jelena mora prikupiti oko 100 tisuća kuna, stoga je Udruga sv. Danijel iz Danila odlučila pokrenuti humanitarnu akciju.

Od mišićne distrofije Jelena boluje odmalena, ali stanje joj se pogoršalo prije deset godina. Dotad je, naime, mogla hodati.

– Išla sam na rehabilitacije neke, ali mi nisu značajno pomogle. Sada mi u Poliklinici Fides nude terapiju robotikom i to je nešto novo. Ja mogu stajati na nogama, ali ne mogu hodati, pa bi mi puno značilo da probam s rehabilitacijom u Splitu – kazala nam je skromna 34-godišnja Jelena.

Akcija će trajati mjesec dana, a upravo za Jelenu u subotu će biti organiziran 2. ŠI Meet Božićni donatorski susret. Ljubitelji automobila i njihovi limeni ljubimci okupit će se na šibenskoj rivi od 14 sati, pa će svi posjetitelji i sudionici, osim razgledavanja automobila, moći učiniti i dobro djelo donirajući novac za Jeleninu rehabilitaciju u za to predviđenu donatorsku kutiju.

– Želja nam je pomoći Jeleni da što prije ode na rehabilitaciju. Kada bi se potreban iznos od sto tisuća kuna podijelio s brojem punoljetnih stanovnika Županije, ispada da svatko donira po 1,5 kunu – skupili bismo potreban novac. Zato pozivamo sve naše sugrađane da se priključe humanitarnoj akciji, doniraju prema mogućnostima i pomognu našoj Jeleni da ponovno počne hodati – poručili su iz Udruge sv. Danijel, organizatora humanitarne akcije.

Svi koji žele pomoći, mogu to učiniti i donacijom na tekući račun Jelene Vukšić otvoren u PBZ banci. IBAN računa je HR6323400093233984527, model 00, a u opis plaćanja potrebno je navesti ‘Donacija za rehabilitaciju’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.