Opet utvrđena površnost u vođenju postupka: novi nevjerojatni obrat na ročištu u slučaju ‘Kornati’

Arhiva

Novo ročište u slučaju “Kornati”, održano u petak na Županijskom sudu u Zadru, dovelo je do još jednog nevjerojatnog obrata, pišu Vijesti.hr

U prvom su postupku ključni dokazi troje vještaka iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” potpuno nezakonito ušli u spis, iako je na temelju njih sudac Boris Babić donio oslobađajuću presudu u korist Dražena Slavice.

U petak je sudac Boris Radman rekao kako je  utvrdio da je cjelokupno vještačenje nezakonito ušlo u spis jer za njihovo vještačenje nije dao sudac istrage, nego policija. Zbog toga se ti vještaci ne mogu na sudu ispitati kao vještaci, nego iskaz mogu dati samo kao svjedoci. Svjedočenja ne mogu biti u spisu, rekao je sudac.

Time je samo još jednom, jedanaest godina nakon tragedije, utvrđena površnost u vođenju prethodnog postupka, čiju je istragu vodio županijski istražni sudac iz Šibenika Branko Ivić. Zbog utvrđivanja nezakonitosti, vještaci se nisu smjeli koristiti pripremljenim papirima nego su prvi put morali prepričati čega se sjećaju samo kao svjedoci događaja.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.