Optužio župana Pauka i čeka tužbu

Oporba napustila županijsku Skupštinu: Petrina tvrdi da su na sjednici u Kninu odluke donesene bez kvoruma

Cijela oporba Skupštine Šibensko-kninske županije napustila je današnju sjednicu u Drnišu prije izglasavanja dnevnog reda sjednice. Neposredni povod bile su tvrdnje Stipe Petrine, u raspravi o zapisniku s prošle sjednice, kako je sjednica u Kninu nelegitimna jer su odluke na njoj donesene bez potrebnog kvoruma što je pokušao dokazati samim zapisnikom. Predsjedavajuća Tanja Radić Lakoš na te primjedbe se nije osvrtala, nego je zapisnik dala na glasovanje i nastavila sjednicu prijedlogom dnevnog reda.

Petrina je pročitao kako je u zapisniku utvrđeno kvorum od 26 vijećnika, a na sljedećoj točki kada je već pet vijećnika oporbe otišlo odrađeno je glasovanje u kojem je utvrđeno 23 glasa za i tri protiv.

– Gospođo recite mi koliko je 23 plus tri i minus pet. Ne možete usvajati zapisnik – insistirao je Petrina, a potom i sam počeo prebrojavati ruke u zraku tvrdeći, opet, kako tajnik Ante Alfirev ne broji dobro.

Tanja Radić Lakoš tražila je ponovno prebrojavanje u kojem je tajnik Alfirev izbrojao jednu ruku više, a Petrina opet manje. Kada je Radić Lakoš utvrdila da je zapisnik usvojen, oporba je otišla.

Tijekom cijelog aktualnog sata i usvajanja zapisnika Petrina je u svom stilu sipao uvrede i optužbe na račun župana Gorana Pauka, odsutnog predsjednika Skupštine, Nediljka Dujić, potpredsjednice Tanje Radić Lakoš, županijskih pročelnica i HDZ-a. Na početku sjednice je čak, slučajno ili namjerno, sjeo između HDZ-ovih vijećnika da bi potom u jednom trenutku, u maniri preponskog trkača, počeo preskakati redove sjedalica prema svojim vijećnicima, komentirajući kako mu tu smrdi.

Nakon izlaska sa sjednice Petrina nam je nabrojao razloge napuštanja Skupštine u Drnišu.

– Ovdje ste svi svjedoci bezprizornog kriminala, krađa, lažiranja zapisnika, nepoštivanja vijećnika, nepoštivanja zakona. Pa vidite da oni između sebe govore da je ovo država za kriminalce. Što nama preostaje? Ako ih suočite s nedvojbenom činjenicom da zapisnik iz Knina nije legalan jer nije bilo kvoruma, a uz to nije uopće konstatirano da je nas pet napustilo tu sjednicu, a napustili smo je i svi ste to vidjeli, ona (Radić Lakoš) uporno tvrdi da je 26 manje pet 22, e tu više ni jedna normalna, civilizacijska norma ne dolazi u obzir – tvrdi Petrina.

Odlazak oporbe ne znači da se na sljedećoj sjednici neće pojaviti, jer, kako kaže Petrina, HDZ to upravo i želi.

– Ovo danas ostat će u zapisnicima za povijest pa nek’ se vidi ‘ko je krivac. Kad-tad će se razotkriti taj lažno odlikovani dezerter Goran Pauk koji je svu svoju karijeru, a inače totalno nesposoban van politike, gradio na jednoj laži, kako je on oborio avion. To nije istina. To sam mu rekao pet puta na županijskoj Skupštini pa šta me ne tuži kao što sam ja tužio Smolića i Dujića – rekao je Petrina.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.