Oprezno krećete li na put! Moguća je poledica, a zbog jakog vjetra autocestom mogu samo automobili

Zbog jakog vjetra samo za automobile otvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, pa ostale skupine vozila idu obilazno državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina, dok je zbog vjetra samo za automobile otvoren Paški most, državna cesta Maslenica – Zaton Obrovački i Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama prema Dalmaciji i obrnuto mogu voziti samo autocestom A1 do čvora Sveti Rok zatim obilazno državnim cestama Gračac, Obrovac, Karin.

Obvezna je zimska oprema na motornim vozilima, a zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na državnoj cesti Vaganac – Udbina – Knin – Vrlika.

Na mostu doktora Franje Tuđmana u Dubrovniku i Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga vrijedi zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp kućicama i motore.

Snijeg, mjestimice i povremeno, pada u Slavoniji, Lici i Gorskom kotaru. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim udarima. Zimski su uvjeti na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Lici i Gorskom kotaru.

Trajekti na šibenskom području plove prema redu plovidbe.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.