Dio županije bez električne energije

Orkansko jugo napravilo kaos u gradu. Stabla padala po automobilima, oštećena obiteljska kuća i kiosk

FOTO Duško Jaramaz/Pixsell

Olujno jugo tijekom dana stvorilo je brojne probleme na području Šibenika, ali i cijele županije. Do 17 sati vatrogasci su izašli na 16 intervencija, dok se u posljednjih sat vremena situacija donekle smirila, saznajemo u Županijskom centru 112.

– Do 17 sati prijavljeno 16 slučajeva srušenih stabala, a u posljednjih sat vremena zabilježena su još četiri slučaja. Evidentirana su tri pada stabala na parkirana vozila, jedan pad na kiosk Tiska, jedan na obiteljsku kuću, te dva nasukavanja brodova u Šibeniku. Zbog kvara na elektromreži dio Rogoznice je bez električne energije, dok su kvarovi na području Danila, Dubrave, Primoštena i Siverića otklonjeni – kazao nam je dežurni operater.

 

Meteoalarm izdao je crveno upozorenje za područje Dalmacije, gdje se očekuje vrlo jako i olujno, navečer mjestimice i jako olujno jugo, s udarima vjetra i do 130 kilometara na sat.

U ranim poslijepodnevnim satima poplavio je i Dolac, a more je preplavilo rivu u Rogoznici, Skradinu, Tisnom, Vodicama i Tribunju.

VIDEO Dusko Jaramaz/PIXSELL

Veliko i jako jugo poplavilo je Šibenik i napravilo štetu na brodovima Dusko Jaramaz/Pixsell

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.