Osigurani besplatni školski obroci za 828 učenika Šibensko-kninske županije

Posredstvom Fonda europske pomoći za najpotrebitije, u sklopu natječaja ‘Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva’, Šibensko-kninska županija osigurala je besplatne školske obroke za 828 učenika osnovnih škola.

Šibensko-kninska županija, kao osnivač školskih ustanova, nositelj je projekta ‘Obrok taj svima daj’, a partneri na projektu su 12 osnovnih škola koje su iskazale potrebu za osiguravanjem prehrane za svoje učenike iz Drniša, Čiste Velike, Knina, Unešića, Kistanja, Murtera, Pirovca, Primoštena, Rogoznice, Skradina i Tisnog.

Projekt ‘Obrok taj svima daj’ prošao je i fazu procjene kvalitete u kojoj je dobio maksimalan broj bodova.

– Našoj županiji su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 656.275,28 kuna te su tako osigurani besplatni obroci za 828 učenika čiji su roditelji slabijeg imovinskog statusa. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava bit će potpisan uskoro u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kazao je župan Goran Pauk.

Trajanje projekta je od početka studenog 2017. godine pa do kraja nastave u ovoj školskoj godini, odnosno do 15. lipnja 2018. godine.

U prethodnoj školskoj godini 2016./2017. projekt podjele besplatnih obroka u školama kojima je osnivač Šibensko – kninska županija financiran je iz Zaklade ‘Hrvatska za djecu’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.