Osnivači županijskog HDZ-a demantiraju Dujića: Mi smo za odgodu ratifikacije Istanbulske konvencije

Županijski odbor zajednice utemeljitelja HDZ-a ‘Dr. Franjo Tuđman’ uputio je priopćenje u kojem osporava istinitost izjava predsjednika županijskog odbora HDZ-a Nediljka Dujića o prihvaćanju ratifikacije Istanbulske konvencije od strane županijskog odbora, gradskih i općinskih odbora te zajednica HDZ-a Šibensko-kninske županije objavljenih na Šibenskom portalu, u kojima Dujić tvrdi da su ta tijela i zajednice Šibensko-kninskog HDZ-a suglasni s ratifikacijom navedene konvencije.

Tvrde da je to netočno i neistinito jer se ta tijela i zajednice HDZ-a do sada nisu sastali ni raspravljali o toj temi niti su suglasni s ratifikacijom. Priopćenje prenosimo u nastavku teksta.

Riječ je o obmani javnosti kojom je nanesena velika šteta Hrvatskoj demokratskoj zajednici i njenom članstvu.

Istina je da je Županijski odbor zajednice utemeljitelja HDZ-a Dr. Franjo Tuđman Šibensko-kninske županije na svojoj sjednici održanoj 17. ožujka 2018. godine raspravljao o smislu i sadržaju Istambulske konvencije te  donio slijedeće zaključke:

-Županijski odbor zajednice utemeljitelja HDZ-a Šibensko-kninske županije nije protiv odredbi Istambulske konvencije koje se odnose na zaštitu bilo kojeg oblika nasilja nad ljudima, na prava žena i zaštitu od obiteljskog nasilja jer je to ozbiljan društveni problem, ali ukazuje da je sve navedeno regulirano pozitivnim zakonskim propisima RH u kojoj se po tim pitanjima već  primjenjuju najviši standardi Europske unije.

-Županijski odbor zajednice utemeljitelja HDZ-a Šibensko-kninske županije dosljedno se i principijelno protivi uvođenju pojma „rod“ koji nije podudaran s pojmom „spol“ kao danim biološkim svojstvom ljudske osobe i posljedično tome uvođenju „rodne ideologije“ koja je u suprotnosti s prirodnim zakonima, znanstvenim spoznajama i kršćanskim shvaćanjem čovjeka te formiranju nadnacionalnog i naddržavnog nadzornog „ neovisnog tijela“ definiranog kao „GREVIO“ koji bi kontrolirao provedbu konvencije jer bi se pristajanjem na nadležnost tog tijela RH odrekla bitnog dijela svog suvereniteta za kojeg su mnogi njeni sinovi boreći se za Domovinu založili svoje živote.

-Županijski odbor zajednice utemeljitelja HDZ-a Šibensko-kninske županije u svezi stava o Istambulskoj konvenciji priklanja se stajalištu hrvatske biskupske konferencije jer je upravo HBK bila s „utemeljiteljima“, hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i osobno uz predsjednika Dr. Franju Tuđmana u stvaranju moderne demokratske i neovisne hrvatske države te obranila hrvatski vjerski i nacionalni identitet.

-Županijski odbor zajednice utemeljitelja HDZ-a Šibensko-kninske županije u duhu dobronamjernosti predlaže odgodu ratifikacije Istambulske konvencije, jer će ona ratifikacijom biti postavljena iznad hrvatskih zakona i iznad ustavno – pravnog poretka RH.

-Županijski odbor zajednice utemeljitelja HDZ-a Šibensko-kninske županije predlaže da se prije konačne odluke o ratifikaciji Istambulske konvencije provede unutar stranački referendum te da se kroz izravno izjašnjavanje članstva otklone sve nedoumice o Istambulskoj konvenciji i tako izbjegnu posljedice po zakonodavni i obrazovni sustav RH zbog zadiranja odredbi te konvencije u bit demokratskih i kršćanskih svjetonazora i ideoloških temelja naše stranke.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.