Osnovan novi carinski sindikat sa sjedištem u Šibeniku

Pored dosadašnje tri sindikalne organizacije carinskih djelatnika – Carinskog sindikata Hrvatske, Sindikata lokalnih i državnih službenika Carine te Nezavisnog sindikata Carine, odnedavno postoji još jedan. Naime, grupa šibenskih carinika osnovala je Sindikat carinika Hrvatske, koji je i službeno registriran 4. veljače sa sjedištem u Šibeniku. Za predsjednika je izabran Goran Vlahov, djelatnik šibenske ispostave splitske Carinarnice, a dopredsjednik je njegov kolega Ante Ivas.

– Područje našeg djelovanje je cijela država, odnosno naši članovi dolaze iz svih Carinarnica diljem Hrvatske. Temeljni cil našeg sindikata je vraćanje digniteta carinskih službenika koji je posljednjih godina sustavno bio narušavan i koji je uništen – kazao nam je Goran Vlahov, jedan od osnivača novog sindikata.

Moglo bi se dodati kako  smo proteklih godina bili svjedoci dislociranja brojnih državnih institucija iz Šibenika, a među njima je i Carinarnica. Premda nije neka utjeha, sada bar imamo jednu sindikalnu organizaciju na državnoj razini sa sjedištem u Šibeniku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.