Osnovana Međunarodna skupina za ‘Obrambene sustave Venecije u 16. i 17. stoljeću’. Pauk izabran za potpredsjednika

Šibensko-kninski župan Goran Pauk izabran je za potpredsjednika Međunarodne koordinacijske skupine ‘Obrambeni sustavi Republike Venecije 16. i 17. stoljeće’ koja je jučer osnovana u Palmanovi.

Na osnivačkoj skupštini izabrano je i upravno tijelo transnacionalnog serijskog kulturnog dobra, među kojima je i tvrđava svetog Nikole-

– Među prisutnim predstavnicima ministarstava kulture Italije, Hrvatske i Crne Gore i šest općina – Bergamo, Peschiera del Garda, Palmanova, Zadar, Šibenik i Kotor, čije se fortifikacijske utvrde nalaze na Popisu svjetske baštine UNESCO-a, bila je i naša delegacija. Kao predsjednik koordinacijske grupe izabran je gradonačelnik Palmanove, Francesco Martines, a potpredsjednici su župan Šibensko-kninski, Goran Pauk i gradonačelnik Kotora, Vladimir Jović – izvijestili su iz Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije.

Zadaća upravnog tijela je koordinirati zajedničke preporuke postavljene od strane UNESCO-a, izradu planova upravljanja, određivanje prihvatnog kapaciteta posjetitelja za svaku pojedinu lokaciju, te koordinirati provedbu zajedničkih projekata turističke promocije i edukacije djece i odraslih.

– Veselimo se zajedničkoj suradnji, razmjeni iskustava i mogućnostima zajedničke promocije našeg međunarodnog serijskog dobra – kazao je župan Pauk nakon što je izvijestio partnere o aktivnostima koje se provode na tvrđavi sv. Nikole.

Slijedeći sastanak svih koordinacijskog odbora zakazan je za rujan ove godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.