U devet škola štrajk

Osnovne škole u Šibeniku od sutra u štrajku: ‘Djeca koja dođu, bit će zbrinuta’Foto: Ilustracija

U devet osnovnih škola u Šibeniku u četvrtak će se održati najavljeni štrajk, potvrdila nam je to Mirjana Žurić, pročelnice Ureda za društvene djelatnosti Grada Šibenika.

– Kontaktirali smo osnovne škole na području grada i potvrđeno je da će štrajka sutra biti. Još uvijek se ne zna broj djelatnika koji će stupiti u štrajk, ali ravnatelji su kazali da će svako dijete koje sutra dođe u školu biti zbrinuto – kazala nam je Žurić.

Podsjetimo, postupak mirenja između Vlade i školskih sindikata koji je počeo u ponedjeljak, nastavljen je u srijedu, a završio je – neuspješno. Kazao je to nakon sastanka sindikalist Branimir Mihalinec najavivši kako učitelji i profesori sutra stupaju u štrajk. No, dok će prvog dana nastavu bojkotirati svi, ostale dane, od petka nadalje, štrajkat će se po županijama. Svakog dana bit će objavljeno u kojoj neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama, javlja RTL.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.