Otvorena Sabatina: Primošten do nedjelje domaćin vinarima iz deset zemalja

U primoštenskom Adriatiq hotelu Zora otvorena je 27. Sabatina – međunarodni susret vinogradara i vinara. Skup je pozdravio župan Goran Pauk koji je tom prilikom Željku Katuši  iz Benkovca uručio priznanje ‘Stjepan Bulić’  za životni doprinos unapređenju vinogradarstva.

sabatina1

Sabatina svake godine okuplja vinogradare, vinare, vinarske zadruge i tvrtke, znanstvenike i stručnjake, sommeliere, trgovce, ugostitelje, proizvođače i distributere vinogradarsko-vinarske opreme, predstavnike resornih ministarstava, medije i druge sudionike vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo. Osim iz Hrvatske, Sabatinu posjećuju i sudionici iz Francuske, Austrije, Mađarske, Njemačke, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije.

sabatina

Cilj je ovog susreta edukacija i informiranje, te povezivanje vinogradara i vinara međusobno, sa strukom i s ostalim gospodarskim subjektima izravno vezanim za vinogradarstvo i vinarstvo.
Ovogodišnja Sabatina održava se od  2. do 5. studenog, a detaljan program možete provjeriti ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.