Ovogodišnja Noć muzeja u znaku sporta

Hrvatsko muzejsko društvo  po trinaesti put organizira manifestaciju Noć muzeja u kojoj već tradiconalno sudjeluje u Muzej Grada Šibenika.

U skladu s pozitivnom praksom i ostvarenim uspjesima, poručuju iz Društva,  Noć muzeja 2018. koncipirana je kao dinamična manifestacija, a pod naslovom i olimpijskim geslom: Muzeji i sport – brže, više, jače../citius,altius, fortius..

Naglasak manifestacije stavljen je na analitičkom sagledavanja postojećih i stvaranju novih zbirki i muzeja na temu sporta, poticanju lokalnih inicijativa na očuvanju i usporednom vrednovanju sporta, u svim njegovim pojavnim oblicima, te stvaranju ozračja osjetljivosti na sport kao kulturološku vrijednost i njegovu prisutnosti u raznolikim oblicima društvenog i individualnog stvaralaštva, te na aktivnom uključivanju posjetitelja u aktivnosti muzeja, i  stvaranju nove muzejske  publike.

Ovogodišnja Noć muzeja održat će se 26. siječnja, a više o tome možete saznati ovdje.

Foto:arhiva

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.