Pacijenti šibenske bolnice RTG snimke dobivat će na CD-u

Riječ je o završetku uređenja novog šibenskog rodilišta koje bi trebalo biti gotovo do početka turističke sezone, odnosno u lipnju ili srpnju ove godine.

NOVO RODILIŠTE OTVARA OVOG LJETA

Županija je osigurala 1,6 milijuna kuna za završetak građevinsko-instalacijskih radova na Odjelu ginekologije i porodništva, dok se u medicinsku opremu uložilo 1,8 milijuna kuna. Kako je objasnio ravnatelj OB Šibenik  dr. Željko Burić, današnja odluka Županijske skupštine važna je u tome što su osigurana decentralizirana sredstva u iznosu od 2,2 milijuna kuna za projekt objedinjenog Hitnog bolničkog prijema. Podsjetimo, radi se o odjelu koji bi na jednom mjestu primao hitne pacijente, a ne ih, kao dosada, ‘vozao’ po bolničkim odjelima radi dijagnostike.

– S obzirom da u financiranju objedinjenog bolničkog prijema sudjeluje i Ministarstvo zdravlja,  refundiranjem troškova od jednog milijuna kuna, koje smo mi već uprihodovali, s ovim je zatvorena financijska konstrukcija potrebna za građevinske radove prijema. Jučer sam s Ministarstvom dogovorio plan opremanja prijema za prvo tromjesečje 2013. godine. Opremu u vrijednosti od 5 milijuna kuna osigurat će ministarstvo, građevinski radovi na Hitnom prijemu bit će gotovo do konca ove godine, a čitav odjel stavit će se u funkciju u prvom kvartalu 2013. godine – poručio je dr. Burić.

RENDGENSKI SNIMCI NA CD-U

Jedna od novosti koju uvodi šibenska bolnica je i digitalizacija Odjela radiologije. Naime, u tu je svrhu osigurano 510 tisuća kuna. To će značiti da će se pacijenti pozdraviti sa rendgenskim snimkama na koje su navikli, po novome, dobivat će ih u digitaliziranom izdanju, na CD-u.

– Time ćemo postići da će sve slike, sva dijagnostika koja se radi u Službi radiologije biti integrirane u bolnički informacijski sustav, odnosno neće biti klasičnih snimaka, već će svi nalazi biti u digitaliziranoj formi. To će omogućiti drugačiju analizu i poboljšanje kvalitete – zaključuje ravnatelj. Dodajmo, kako je bolnici osigurano i 300 tisuća kuna za nabavku ultrazvuka za potrebe Odjela kirurgije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.