PADA ŽUPANIJSKA VLAST? : Danas se održava odgođena županijska skupština

Opet smo, čini se,  taoci onih kojima bi  građani trebali biti na prvom mjestu. Naime, nakon što je Županijska skupština u Drnišu  odgođena zbog nedostatka kvoruma,  vrlo je izvjesno da ulazimo u krizu županijske vlasti , odnosno da ‘puca’ dosadašnje partnerstvo HDZ-a s HSP-om AS i HSS-om.  Upitno je stoga izglasavanje rebalansa  proračuna, odnosno hoće li vladajući imati potreban broj ruku.

U HDZ-u drže kako je sve pod kontrolom.

– Normalno da će biti sve u redu, pojedini vijećnici bili su pod virozom, neki su imali temperaturu. Neće biti krize. Svi vijećnici imaju plaću i moraju doći na sjednicu. Jedan je vijećnik rekao da će bojkotirati, pa zašto ne bojkotira i plaću koju uredno prima. Ili nije dovoljno politički svjestan da je biran od građana. Pozivam sve da koriste prave norme, ne varajte ljude, dođite na posao – kazao nam je Nediljko Dujić, predsjednik Županijske skupštine, ujedno i predsjednik županijskog HDZ-a.

Da nema krize, mišljenja je i župan Goran Pauk, Dujićev stranački kolega.

-Vidjet ćemo na skupštini što će biti, ali nema nikakve krize, nije je nikad ni bilo, niti će je biti. Završit ćemo što smo započeli –  poručio je Pauk.

Da se nešto ipak kuha  i da situacija nije baš tako bajna, dade se iščitati iz izjave Florijana Žižića, predsjednik županijskog  HSP-a AS.

– Raskinuli smi s HDZ-om na svim na razinama. Treba glasati i raditi po svojoj savjesti. Nije u redu da se ne dolazi na sjednice, nije korektno prema građanima. I da, čemu kriti, ima  problema s većinom u županijskoj skupštini.

U svakom slučaju,  ponedjeljak je dan kada  će se održati odgođena sjednica županijske skupštine i kada bismo trebali biti pametniji.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.