Pao službeni rekord Knina, a hladna fronta Alpe će prijeći tek u nedjelju

U Kninu je jučer pao temperaturni rekord. Najviša dnevna temperatura iznosila je 41.5°C, čime  je za 0.1°C nadmašen dosadašnji temperaturni rekord od 22. kolovoza 2000. godine. Jučer je bio treći uzastopni dan u kojem se Knin zagrijao na više od 40°C.

Do kraja tjedna bit će vrlo vruće uz gotovo posvuda tople noći. Prevladavat će sunčano, a uz jači razvoj oblaka raste vjerojatnost za lokalne pljuskove i grmljavinu, najprije u gorju, a u nedjelju i drugdje.

Nakon još jedne teško podnošljive, sparne i tople noći u kojoj se temperature uz obalu nisu spustile ispod 25°C, jutro je vedro i gotovo tiho. Temperatura zraka u 6.00 sati u Šibeniku je 27°C, u Pirovcu i Rogoznici je 26, u Vodicama 25, u Skradinu je 24,u Drnišu 22, a u Kninu 20°C. Najtoplije je jutros u Danilu uz 29, te na Promini uz 28°C.

Danas će biti vrlo vruće u unutrašnjosti Dalmacije uz temperaturu oko 40°C, kao i proteklih dana. Uz obalu i na otocima temperaura ujutro između 25 i 28, danju između 36 i 38°C. Bit će sunčano, danju uz slab vjetar s mora.

toplval0408

Do kraja tjedna na Jadranu pretežno sunčano i vrlo vruće uz vrlo tople noći. U nedjelju na sjevernom Jadranu, ponajprije u Istri, uz jači razvoj oblaka mogući su pljuskovi i grmljavina. Na sjevernom dijelu zapuhat će umjerena bura, koja u ponedjeljak može biti i jaka. Početkom tjedna manje vruće, osobito na sjevernom Jadranu. U Dalmaciji nedjelja sunčana i vruća i vrlo vruća. U drugom dijelu noći na ponedjeljak vrlo mala mogućnost pljuska na sjevernom dijelu. Ako i dođe do nestabilnosti na području sjeverne Dalmacije to će biti više zvučnog nego mokrog efekta.

Dakle, u mnogim krajevima se danas očekuje vrhunac toplinskog vala, a osvježenje je izgledno početkom sljedećeg tjedna.

val vrucine zastita

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.