Pao snijeg na krovu Dalmacije, temperature i do osam stupnjeva niže nego jučer

Najavljena promjena vremena stigla je i do nas. Hladna fronta sa sjeverozapada prvo je dosegnula kontinentalni dio zemlje. Tamo još noćas bilo toplo, a onda je ujutro počeo pad temperature zraka s kišom. Lokalno je palo 30 litara kiše po četvornom metru. U 13 sati temperature u unutrašnjosti su od 7 do 12°C.

Temperature na području naše županije niže su nego jučer od četiri do osam Celzijevih stupnjeva.

Poremećaj će nastaviti svoj utjecaj na vrijeme kod nas i u narednim satima pa se do večeri očekuje uglavnom pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove, a lokalno su mogući i neverini. Slabo jugo i levanat okrenulo je na sjeverni vjetar i buru koja će u narednim satima jačati i do večeri imati umjereno jake i jake udare, a uz tako jaku buru tijekom večeri će nastupiti prestanak oborina i raskidanje naoblake.

HAK javlja da od 13 sati zbog bure samo osobna vozila smiju prometovati na autocesti A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, a ograničenja zbog vjetra ima i drugdje. Sljedećih sati bura će dodatno pojačati.

U 14 sati najniža temperatura zraka u Dalmaciji izmjerena je na Dinari, točnije na meteorološkoj potaji na planinarskom skloništu Puma, ispod vrha Velika Duvjakuša na 1.630 metara nadmorske visine. Tamo je temperatura zraka pala na 1,9 Celzijeva stupnja, a kiša je prešla u slab snijeg. Bura puše s udarima 60 kilometara na sat, pa je tamo osjet hladnoće -6°C.

Video: MeteoDinara

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.