‘Parkovi Hrvatske’- ažuran vodič koji posjetiteljima pruža osnovne informacije

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike je u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj izdalo ažuriran vodič kroz nacionalne i parkove prirode Republike Hrvatske ‘Parkovi Hrvatske’. Vodič obuhvaća sažeti pregled svih devetnaest zaštičenih područja, uvod u volonterske programe u Parkovima Hrvatske i upute za korištenje mobilne aplikacije Parkovi Hrvatske. Vodič je otisnut na hrvatskom i engleskom jeziku u cilju pružanja osnovnih informacija posjetiteljima parkova.

Hrvatska je, prema očuvanoj prirodi, među najbogatijim zemljama Europe, te je samim time zaštićena priroda jedan od najjačih hrvatskih brendova. To potvrđuje i činjenica kako je trećina teritorija Hrvatske dio najveće svjetske mreže zaštićenih područja – europske ekološke mreže Natura 2000.

Vodič Parkovi Hrvatske

Zbog iznimnih prirodnih i krajobraznih vrijednosti, naših osam nacionalnih parkova i jedanaest parkova prirode prepoznati su na karti svijeta kao mjesta koje se mora vidjeti i doživjeti. Hrvatska je među rijetkim zemljama koje imaju visok postotak teritorija pod zaštitom, što je rezultat očuvanosti prirodnih resursa, ali i želje hrvatskih građana za takvom politikom. Zaštićena područja prirode – uključujući nacionalne parkove, parkove prirode i ostale kategorije zaštite i područja ekološke mreže Natura 2000 – najveće su vrijednosti svake države koja moramo čuvati i njima mudro upravljati kako bi u tom bogatstvu mogli uživati ne samo mi, nego i buduće generacije.

Vodič možete pogledati OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.