Pauk i Burić zadovoljni godinom na izmaku: ‘Grad koji mladima ne daje šansu da napreduju, nije razvijena urbana sredina’

Tradicionalni božićni domjenak za gospodarstvenike i druge gradske uglednike u organizaciji Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, održao se večeras u Interpretacijskom centru Civitas sacra. Prigodan program popraćen je govorima šibenskog gradonačelnika Željka Burića, šibensko-kninskog župana Gorana Pauka i biskupa Tomislav Rogića.

– Grad Šibenik zaista bilježi sjaje rezultate i na odstupamo od našeg programa kojeg smo zacrtali još 2013. godine i tri snažna smjera našeg razvoja, odnosno turizma, gospodarstva i visokog obrazovanja. U sva tri područja bilježimo značajne iskorake. O brojkama neću večeras posebno pričati, ali moram istaknuti da je meni najvažniji razvoj visokoškolskog sustava jer grad koji mladima ne daje šansu da se obrazuju i napreduju nije razvijena urbana sredina. Ono što nas čeka je daljnje osnaživanje i grad će sigurno biti partner našem Veleučilištu u cilju privlačenja i školovanja mladih ljudi i doktora znanosti koji će postati oslonac našeg razvoja. Što učiniti u 2020.? Rekao bih da je sve zacrtano, da je to kontinuitet jer svaki projekt koji se događa u gradu je dio mozaika, a mi znamo kako ta slika nakraju mora izgledati – kazao je Burić.

Optimizam spram naredne godine istaknuo je u župan Goran Pauk koji se osvrnuo i na godinu na isteku.

– Zadovoljni smo realiziranim i u dosta toga se oslanjamo na Europu i fondove što nam je velika prilika za napraviti ono što poželimo. Nakon izgradnje šetnice i stavljanje tvrđave sv. Nikola na UNESCO-ov popis ovo ljeto smo je i otvorili. To je simboličan projekt koji znači puno u brendu grada i županiji, ali naravno, još je puno posla pred nama kako bi ga doveli do savršenstva. Cijela županija je jedno veliko gradilište i to je put kojim želimo nastaviti dalje. Kroz europske projekte osigurati daljnja sredstva za realizaciju za sve ono što želimo ostvariti- istaknuo je Pauk.

Okupljene je pozdravio i biskup Tomislav Rogić koji je u svom govoru kazao kako je prošlog Božića Interpretacijski centar Civitas Sacra bio samo san.

– Danas je to ostvaren san i već sedam mjeseci otvoren. Katedrala je dobila svoj interpretacijski centar i svijetu tumači bogatstvo vjere, tradicije, kulture i ljubav Šibenčana prema gradu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.