Pauk i Gulam izabrani u Europski odbor regija: ‘Naš glas će se čuti i u Bruxellesu’

Župan Goran Pauk i načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam izabrani su u Europski odbor regija u mandatnom razdoblju od 2015. do 2020. godine, odlučeno je danas na zatvorenom dijelu sjednice Vlade.  Izmjenom Odluke o imenovanju članova i zamjenika dužnosti razriješen je dio članova, među njima i bivša gradonačelnica Knina Josipa Rimac.

– Hvala Vladi na imenovanju za člana hrvatske delegacije u Europskom odboru regija. Tamo ću zajedno sa 350 europskih čelnika donositi mišljenja na sve zakone koja se tiču lokalne samouprave. Udruzi Općina koja me predložila i Hrvatskoj narodnoj stranci na potpori. U svojoj prvoj kampanji za načelnika spominjao sam da će se naš glas čuti i u Bruxellesu i to se sada i obistinilo – poručio je Gulam.

Temeljem objedinjenoga prijedloga Hrvatske zajednice županija, Udruge općina u Republici Hrvatskoj i Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, izmijenjena je Odluka o imenovanju članova i zamjenika članova u Odbor regija Europske unije, u mandatnom razdoblju 2015.-2020. godine. Izmijenjenom odlukom razriješen je dio dosadašnjih članova i zamjenika članova i to Predrag Štromar, Jelena Pavičić Vukičević, Snježana Bužinec, Viviana Benussi, Ivan Vučić, Tulio Demetlika i Josipa Rimac.

Novim su članovima u Odbor regija Europske unije u navedenom mandatnom razdoblju imenovani Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije, Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba i Ivan Gulam, općinski načelnik Općine Pirovac, a zamjenicom i zamjenicima članova imenuju se Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije, Matija Posavec, župan Međimurske županije, Anteo Milos, gradonačelnik Grada Novigrada-Cittanova i Antonija Jozić, gradonačelnica Grada Pleternice, navodi se u priopćenju sa zatvorene sjednice Vlade.

(Foto: arhiva)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.