Pauk je zadovoljan rezultatima, no i dalje ostaje župan: ‘Desna opcija nam je uzela glasove’

Aktualni šibensko-kninski župan Goran Pauk na ovim izborima, sa sedmog mjesta na listi HDZ-a, nije uspio uskočiti u vlak za Bruxelles, no tvrdi kako je umjereno zadovoljan rezultatima te ostaje obnašati svoj mandat župana.

– Umjereno sam zadovoljan na obje strane. HDZ je i dalje najjača stranka bez obzira na sve. Nezadovoljan sam gubitkom petog mandata. Bili smo relativno sigurni u pet mjesta, ali tako je to s D’Hondtom. Nekad ti donese, a nekad uzme mandat. Očita je velika diferencijacija biračkog tijela i desna nam je opcija odnijela dio glasova. To je ono na čemu ćemo sada trebati raditi – kaže Pauk.

Umjereno zadovoljstvo Pauk izražava i s osobne strane rezultatom u svojoj županiji, no i tu ima razočaranja.

– S ostalim sredinama baš i nisam zadovoljan. Preferencijska kampanja je teška i s ograničenim sredstvima svela se na elektroničke medije i mreže. Zadovoljan sam što sam u svojoj županiji prepoznatljiv u ovome što radim. Efekt nije postignut i tamo gdje sam to očekivao, prije svega u sredinama iz ove naše devete izborne jedinice, u Ličko-senjskoj, Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji koja je imala svog kandidata pa sam tu dobio i najmanje preferencijalnih glasova. Ušao sam u tu utakmicu i sad idemo dalje – zaključuje Pauk dodajući kako je to dalje Šibensko-kninska županija i nastavak obnašanja mandata župana.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.