Pauk o napadu kod Knina: ‘Nadam se brzom i efikasnom sankcioniranju ovih velikohrvatskih ‘junačina’Foto: arhiva

Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije, u podužoj objavi na Facebooku osvrnuo se na sinoćnje napade u kafićima u Uzdolju i Đevrskama u kojima je ozlijeđeno pet osoba.

Objavu prenosimo u cijelosti.

‘I ove godine sam, po treći put, bija na liturgiji Preobraženja Gospodnjega u Manastiru Krka uz ugodno domaćinstvo vladike Nikodima Kosovića, Episkopa Dalmatinskog. Velika pravoslavna svetkovina sa lipom liturgijom na otvorenom prostoru manastira.
Uglavnom, veliko bogatstvo naroda šibensko-kninskog je u njegovoj raznolikosti. A te razlike su male i uz to pripadamo istoj kršćanskoj obitelji u kojoj razlike i različitosti ne bi trebale biti čimbenik razdvajanja već spajanja i skladnog zajedničkog življenja, a time i dobar temelj budućeg razvoja. I nekako u tom duhu ja održah i besidu na zajedničkom ručku i potom odoh doma kad eto nakon dva dana – hladan tuš. Sve ono šta činiš i radiš u duhu zajedništva ostane zasijenjeno divljanjem i iživljavanjem skupine pijanih i maskiranih faca nad ljudima srpske nacionalnosti koji su u kafićima, u Uzdolju i Đevrskama, družili se gledajući nogometne utakmice Zvezde i zamislite Dinama. Tužno i žalosno je da očito još postoje oni koji ne shvaćaju da smo rat vodili samo protiv onih koji su provodili velikosrpsku politiku na hrvatskom teritoriju, a govoriti drugačijim jezikom, navijati za drugi klub, slušati drugačiju glazbu ili biti Srbin u Hrvatskoj nije velikosrpska politika nego demokratska tekovina za koju smo se isto tako borili.
Zato se nadam brzom i efikasnom sankcioniranju ovih velikohrvatskih ‘junačina’, napisao je Pauk na Facebooku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.