Penđer izabran za dopredsjednika ujedinjenih konzervativaca i Akcije za bolju Hrvatsku

Nikica Penđer, predsjednik šibenskih konzervativaca izabran je u Zagrebu za dopredsjednika Hrvatske konzervativne stranke na jučer održanom ujediniteljskom Saboru HKS-a i Akcije za bolju Hrvatsku.

Za predsjednika je jednoglasno izabran dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček, koji je na čelu stranke zamijenio dosadašnju predsjednicu HKS-a Ružu Tomašić. Novoizabrani potpredsjednici stranke su, uz Nikicu Penđera, Ruža Tomašić, Ante Zvonimir Golem, Mihovil Stanišić, Ivan Zadravec.

hks-hrast1

Ujediniteljski sabor podržali su brojni gosti, između ostalih izaslanstvo Hrvatskog svjetskog kongresa, Ivan Pandža, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara Franjo Šoljić,  predsjednik Hrasta – Pokret za uspješnu Hrvatsku Ladislav Ilčić, saborski zastupnik i dopredsjednik Hrasta Hrvoje Zekanović, akademik Ivan Miloš, Josip Jurčević, predsjednik HSS-a Stjepan Radić Jurica Šoić, te predsjednik Obiteljske stranke Mate Knezović.

– Usporedno s jačanjem globalizacije jačaju i desne i konzervativne stranke jer je kod ljudi sve snažnija svijest da treba očuvati svoju naciju i tradiciju. Smatram da je ovo ujedinjenje povijesni trenutak na desnom političkom spektru u Hrvatskoj. Ponosna sam što sam dio toga, istaknula je Ruža Tomašić.

Na saboru uzvanicima se obratio i novoizabrani predsjednik Hrvatske konzervativne stranke Marijan Pavliček koji je zaključio kako je ovo povijesni sabor jer se desnica do sada samo dijelila.

marijan-pavlicek-hks

– Ovo je prvi put nakon 25 godina hrvatske demokracije da se dvije stranke ujedinjuju. Ova gruda će pokrenuti lavinu i stampedo. Zahvalio je dosadašnjoj predsjednici Ruži Tomašić na svemu što je do sada učinila na hrvatskoj političkoj sceni, te naglasio  kako je ona jedna od rijetkih političara bez ikakve mrlje u političkoj karijeri kojoj je uvijek na prvom mjestu bila borba za malog čovjeka. Hrvatska se 22 godine nakon Domovinskog rata nalazi u gospodarskoj i moralnoj krizi te demografskoj katastrofi. Za to nam nisu krivi niti Beograd, niti Beč, Budimpešta ili Bruxelles, već naši političari, korumpirane vlasti koje su gledale samo svoj interes i donosile odluke koje su protiv hrvatskog čovjeka. Vrijeme je da to zaustavimo, poručio je Pavliček.

Sabor su podržali šibenski konzervativci koji na ove lokalne izbore izlaze ujedinjeni s Hrastom – pokretom za uspješnu Hrvatsku, šta bi u njihovom daljnjem političkom radu, vjeruju, moglo značiti jačanje desnice kako na lokalnoj tako i na državnoj razini.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.