Petrina i Dujić od služenja u JNA stigli do ’91. i pitanje je dokle bi da ih nije zagrlio Stevo Žeželj

Ni nastavak sjednice Županijske skupštine, nakon izglasavanja dnevnog reda, nije donio ozbiljniju, radnu atmosferu, nego su već na prvoj točki, skoro tradicionalno, Stipe Petrina i Nediljko Dujić ‘ukrali show’ svima ostalima.

Naime, nakon što su prisegla dvojica zamjenskih vijećnika, SDP-ov Igor Meić umjesto Franka Vidovića i Petrinin Marko Mačukat umjesto Danijela Latina koji je dao ostavku, za govornicu je, bez da mu predsjednik Dujić da riječ, krenuo Stipe Petrina.

– Tu sam te čekao, maca došla na vratanca. Kad god se mijenja mandat tebi je to ubod u srce i dokaz da si uzurpirao mjesto predsjednika Skupštine – poručio je Petrina Dujiću aludirajući na svoje sumnje u legalnost konstituirajuće sjednice Županijske skupštine u ovom mandatu.

Nije Dujiću dugo trebalo da mu odgovori i to čitanjem SMS poruke, koja mu je, kako je rekao, upravo stigla od nekoga u Primoštenu.

– Pitaj to smeće od Petrine je li on služija JNA i zbog čega nije. Pitaj ga je li kuće izgradija od vojne mirovine… – čitao je Dujić s mobitela.

Na to mu Petrina odgovara kako nije odbijen u JNA zbog sluha, nego zbog ravnih stopala i deformacije kičme te da je čak i Oćinsko državno odvjetništvo u potrazi za tim odgovorima angažiralo međunarodnu pomoć Interpola Beograd, budući da tražene potvrde nisu mogli pronaći ni u Šibeniku ni u Zagrebu.

– Ti koji ti šalju SMS poruke protiv mene, nisu građani Primoštena, to su pijanci, narkomani i vaši cinkaroši. Svi ste vi Dujiću pobigli priko mosta, a osta sam ja sa mojih šest na Velikoj Glavi – govorio je sa govornice Petrina, a uz njega je već bio i Dujić inzistirajući da se odmah ispriča Skradinjanima.

– Ja sam cilo vrime bio na prvoj crti i ne dozvoljavam da vrijeđaš dragovoljce – poručio je Dujić, a pred njima je već bio Ante Rakić pokušavajući spriječiti dalnji verbalni sukob.

Na spominjanje ratnih putova i branitelja iz klupa je ustao Stevo Žeželj, došao do govornice, stao između Petrine i Dujića te ih zagrlio. Petrina se brzo izmaknuo, a i Dujić je ustuknuo od govornice.

– Trebam li sada ja za ovom govornicom iznositi svoj ratni put ili sve ovo uopće nije tema rasprave niti točka dnevnog reda – poentirao je Žeželj na sjednici koja je svom najvećem dijelu bila obilježena pitanjima temeljenim na glasinama, pitanjima upućenim krivoj instanci i pitanjima na koje se odgovori već nalaze u dostupnim dokumentima Županije.

Brzo nakon toga Petrina je morao otići na zakazano sudsko ročište, zajedno s Iris Ukić Kotarac, a za njima je izašao i Danijel Lasan Zorobabel. I predsjednik Dujić odmah je uzeo predah te vođenje ‘nezanimljivih’ točaka prepustio Tanji Radić Lakoš.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.