Petrina preuzeo Lučku upravu Šibenik. Pomoćnici su mu bivši ravnatelji Petković i Šupe

Čedo Petrina prvim danom prosinca postao je ravnatelj Lučke uprave Šibenik te je na tom mjestu naslijedio Marijana Petkovića koji je postao njegov pomoćnik, a koji je proteklih godinu dana proveo kao vršitelj dužnosti ravnatelja. Petkoviću nedostaje otprilike godinu dana do zakonske starosne mirovine pa će u narednom razdoblju, uz Joška Šupu, obnašati dužnost Petrininog prvog suradnika.

– Točno je da sam preuzeo funkciju ravnatelja, a sada sređujem primopredajnu proceduru. Na mjestu ravnatelja bit ću sljedeće četiri godine tijekom kojih ću raditi, u prvom redu, za boljitak našeg grada i lučke uprave. Naravno, tu je i gradnja terminala, kao i povećanje broja kruzera – kratko nam je kazao Petrina.

Petrini je suglasnost dao nadležni ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković nakon odluke Upravnog vijeća koje ga je odabralo među tri kandidata. Tim vijećem predsjedavala je Lidija Bralić iz županijskog Odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj.

Podsjetimo, za unosnu fotelju šefa Lučke uprave, gospodarima svega dva kilometra obale, bilo je zainteresirano šest kandidata od kojih su trojica ispunjavala uvjete. Na natječaj se bio prijavio i Petković, iako je morao predati svoj program rada za četiri godine. No, Petrina je jedan od ‘barakaša’, odnosno osnivača HDZ-a pa je nagrađen pozicijom ravnatelja Lučke uprave nakon što je bio pomoćnik ravnatelja na Bikarcu.

On je već prošle godine bio glavni kandidat za novog ravnatelja, iako je i Petković želio svoju staru fotelju nakon što je SDP-ovac Šupe odstupio. U HDZ-u tada nisu bili sigurni što napraviti, ali su naposljetku iznašli ‘Solomunsko rješenje’ pa su sve stavili na čekanje, odnosno Petkoviću dali privremeni mandat budući da mu je jako malo nedostojalo do mirovine.

Sve u svemu, novi ravnatelj će sljedeće četiri godine biti Petrina sa svoja dva pomoćnika, Šupom i Petkovićem. Zanimljivo je da je riječ o firmi s osam zaposlenih koja praktički ima tri direktora.

Petrina će biti šef ustanove s tri direktora od osam zaposlenih. A svima njima rukovodi čak osam članova Upravnog vijeća

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.