Picula sa Zlarina poručio: SDP neće biti samo glavna oporbena stranka, nego i alternativa

Gradska organizacija SDP-a Šibenik održala je Izvještajno-tematsku konvenciju na Zlarinu. U subotu se u hotelu Koralj šibenskim socijaldemokratima pridružio i Tonino Picula, aktualni europarlamentarac i nositelj SDP-ove liste na predstojećim europskim izborima. SDP je planirao obilaziti sredine koje nisu centar grada, a Picula je govorio o tome kako institucije Europske unije konkretno mogu pomoći hrvatskim otocima.

Tonči Restović, predsjednik šibenske organizacije SDP-a zaključio je kako je brojnost članova na konvenciji najbolji komentar odluke da je održe izvan središta grada te podnio izvješće o prvoj godini svog mandata.

picula6

– Defetizam naših članova i članica bio je više nego očit, a situacija na Ibleru također nije bila ni malo bajna. Rejtinzi nam padaju, svjedoci smo nevjerojatnih i beskonačnih svađa među akterima u našoj stranci i sve mi se čini da smo zaboravili da se politikom trebamo baviti radi ljudi, a ne samo radi sebe, odnosno radi zadovoljavanja vlastitih političkih ambicija – poručio je Restović.

To vrijeme je, vjeruje Restović iza SDP-a i siguran je, kaže, iza SDP-a Šibenika.

– Bilo je odlazaka iz SDP-a i pretrčavanja u druge stranke i neka je bilo jer samo iskrenim radom možemo postići rezultate. Mnogi od vas su me sumnjičavo gledali kada sam izložio plan rada za godinu dana i sad je potpuno jasno da uspijevamo u realizaciji. Sveli smo se na samo jednog člana Gradskog vijeća i mislim da Joško Šupe radi jako dobar posao i dokazuje da gradska i županijska organizacija jako dobro rade zajedno. Samo tako i možemo ostvariti pobjedu na idućim lokalnim izborima – kazao je Restović.

Tražeći jednu riječ kojom bi opisao kako aktualna gradska vlast radi, Restović je rekao da ‘ne radi’.

– Oni su u ovo kratko vrijeme drugog mandata uspjeli povećati cijene odvoza smeća, povećali su cijene parkinga, povećali su cijene komunalne naknade. Oni jednostavno s tom svojom bezidejnošću i neznanjem upropaštavaju financijski grad i same ljude koji žive u njemu. Čini mi se da misle da smo mi tu zbog njih, a ne obrnuto – zaključio je Restović, pohvalivši suradnju s oporbom, a posebno s HSU-om koju namjerava nastaviti na predstojećim mjesnim izborima.

picula3

Tonino Picula svoj je govor počeo riječima ‘nije važno koliko si puta pao, nego koliko si se puta digao’.

– Ako bi morao u jednoj rečenici analizirati situaciju u našoj stranci, onda ja mislim da vaša današnja prisutnost ovdje na Zlarinu potvrđuje tezu da SDP ima krizu u vodstvu stranke, ali nema krizu podrške članstva i nema krizu podrške naroda. Vi ste ljuti, dobar dio vas je razočaran, zabrinut, ali to je izraz brige za nešto što je prava vrijednost ove zemlje. SDP nije pao s kruške, SDP je politički izraz jednog velikog dijela ljudi koji žive u Hrvatskoj i koji nisu Hrvati da ova zemlja bude bolja. Nemojte zaboraviti da smo mi na vlast u Hrvatskoj dolazili kada je bilo najteže, kada je naša politička konkurencija zloupotrijebila povjerenje građana. Kakva je perspektiva SDP-a? Nema razloga da budemo depresivni. SDP je dio velike europske tradicije i mi zaboravljamo na jednu ‘sitnicu’. Stranka socijaldemokratske Hrvatske i Slavonije, prva socijaldemokratska stranka na ovom prostoru je nešto mlađa od Njemačke i starija od Švedske i mi smo ukorijenjeni u ovom narodu 125 godina – rekao je Picula uz poruku da SDP neće biti samo glavna oporbena stranka, nego mora biti alternativa.

picula1 picula2 picula4

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.