Gluhi telefoni u SDP-u

Pirovački SDP telefonski odabrao kandidate za listu u IX. izbornoj jedinici. Šupi nisu javili koga

I Pirovački SDP, nakon šibenskog i vodičkog, ima svoje prijedloge kandidata za izbornu listu u IX. izbornoj jedinici, a to su županijski vijećnik Igor Meić, Franko Vidović, Matko Kuzmanić, Joško Klisović i Domagoj Hajduković. Tako je i Vidović, nakon što ga je kandirao zadarski SDP, ipak postao i kandidat svoje županije, odnosno pirovačke organizacije SDP-a.

– Općinska organizacija SDP-a Pirovca za listu na parlamentarnim izborima predložila je pet kandidata. Kako zbog obiteljskih razloga boravim u Zagrebu, prošli tjedan smo održali telefonsku sjednicu Općinske organizacije na kojoj su svi podržali svu petoricu i taj prijedlog smo uputili Glavnom odboru stranke – potvrdio nam je Matija Meić, predsjednik Općinske organizacije SDP-a Pirovca.

Kandidature iz Pirovca, za koje nije znao dok ga nismo nazvali, Joško Šupe nije htio komentirati jer je već ranije taj posao prepustio lokalnim organizacijama.

– Sukladno odluci Županijske organizacije stranke poštujem autonomnost svake organizacije, ali je stvar i opće i političke kulture sa svojim odlukama upoznati i predsjednika Županijske organizacije – kazao je Šupe.

Podsjetimo, Igor Meić bio je protukandidat Jošku Šupi za mjesto predsjednika Županijske organizacije stranke na unutarstranačkim izborima u lipnju 2018. godine.

– Treba znati kada je vrijeme za jedinstvo i prevladavanje sukoba radi ostvarivanja napretka. Taj trenutak je upravo sada i ne smijemo ga propustiti. SDP-u trebaju svježi ljudi, nova energija, nove ideje. Nama ne trebaju autoritarni vođe, nego dobra volja. Ljudi su siti telefon politike, govorio je tada Meić, a danas je i sam kandidat izabran na telefonskoj sjednici.

U svibnju prošle godine, nakon što je Franko Vidović, po drugi put stavio u mirovanje mandat u Skupštini Šibensko-kninske županije, u županijskom SDP-u odlučili su da Vidovića mijenja Igor Meić.

Igor Meić bio je i 2013. godine kandidat SDP-a za zamjenika načelnika Općine Pirovac.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.