‘Plavci’ poslali pismo motoristima: Obraćamo se vama koji strastveno volite brzinu i vjetar u kosi…

Na hrvatskim cestama u zadnjih pet godina poginulo je 213 motociklista i 56 mopedista. Te brojke znače da je najmanje 270 obitelji osjetilo posljedice nenadoknadivog gubitka svojih najmilijih, a ako se crni niz nastavi i ove ćemo godine zabilježiti dvoznamenkast broj poginulih. Tim povodom iz Ministarstva unutarnjih poslova poslali su otvoreno pismo svim motociklistima.

– Poštovani zaljubljenici u motocikle, potaknuti najnovijim nemilim događajima obraćamo se svima vama koji strastveno volite brzinu i vjetar u kosi, i iznad svega navalu adrenalina kada se kazaljka na brzinomjeru vrtoglavo penje. Sigurno vam nisu promakle crne statistike da je u zadnjih nekoliko dana čak osam vozača ili suvozača na motociklima i mopedima, poginulo – piše u priopćenju MUP-a.

Većina tih nesreća, upozoravaju, uzrokovana je prebrzom i neopreznom vožnjom samih vozača.

– Stoga apeliramo na sve vas koji uživate u vožnji motociklom da ne pridonosite crnim brojkama nego da poštujući propise, defenzivnom vožnjom i promišljanjem, u prvom redu o sebi samima, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu, pomognete da svako vaše putovanje završi sretno na željenom odredištu – zaključuju ‘plavci’ u otvorenom pismu.

mup policija

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.