Plenković nagrađuje vatrogasce sa 7,6 milijuna kuna

arhiva

Predsjednik Vlade Andrej Plenković zajedno s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem, ministrom financija Zdravkom Marićem i ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje Draganom Lozančićem susreo se s vatrogasnim zapovjednicima županija najviše pogođenih požarima u ovoj požarnoj sezoni.

Odlučeno je da će se iz proračunskih zaliha izdvojiti 7,6 milijuna kuna za nagrade vatrogascima. A raspodjelu novca će odrediti Hrvatska vatrogasna zajednica, piše RTL.

Umjesto dijeljenja zasluženih nagrada, Hrvatska vatrogasna zajednica će moći novac preusmjeriti u kupnju opreme.

– Sa zahvalnošću smo primili ovu odluku Vlade i dogovorili smo s predsjednikom Vlade da će Hrvatska vatrogasna zajednica zajedno s DUZS-om ta sredstva podijeliti onima koji su najzaslužniji i kojima su najpotrebnija. O kriterijima ćemo u dogovoru sa svih 20 županijskih zapovjednika. Svi ste svjedoci teške ovogodišnje protupožarne sezone za koju još ne možemo reći da je završila, izjavio je Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice.

Foto:Ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.