Još se ne znaju ostali šibensko-kninski kandidati

Plenković odabrao Ivana Malenicu za nositelja liste u našoj izbornoj jedinici

Ivan Malenica, aktualni ministar uprave nosit će izbornu listu Hrvatske demokratske zajednice u IX. izbornoj jedinici, kojoj pripada i cijela Šibensko-kninska županija, objavio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

– Najprije bih se htio zahvaliti predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću i svim stranačkim kolegama koji su mi ukazali povjerenje – biti nositelj IX. izborne jedinice velika je čast i odgovornost. U IX. izbornoj jedinici HDZ je do sada pokazao snagu i zajedništvo, što će potvrditi i na nadolazećim izborima. Kao nositelj liste trudit ću se da zajedničkim snagama pokažemo što smo u protekle četiri godine napravili za naš kraj, za naše ljude – komentirao je Malenica.

Iako, je na prošlim parlamentarnim izborima listu HDZ-a nosila Branka Juričev-Martinčev, koju je i sada predložila županijska organizacija stranke, ostaje za vidjeti hoće li u konačnici biti na listi. Podsjetimo, nedavno je izbila afera oko nelegalne kuće na otoku Zmajanu, koju je, kako sama Juričev-Martinčev kaže, prijavila nadležnim inspekcijama, no još nije razjašnjeno koji dio čestice na kojoj je ta kuća pripada njezinom suprugu.

Šibensko-kninski HDZ na listi za predstojeće parlamentarne izbore očekuje četiri mjesta, koliko ih je uvijek dobijao, no trenutno moraju pronaći zamjenu za uhićenu Josipu Rimac koja je bila kandidatkinja kninske organizacije stranke.

Podsjetimo, uz Rimac, Juričev-Martinčev i Malenicu, ŽO HDZ predložio je središnjici stranke još državnog tajnika Ivicu Poljička, predsjednika ŽO Nediljka Dujića, u ime osnivača stranke Ivicu Bratića te gradonačelnika Drniša Josipa Begonju.

Kako je danas objavljeno, Andrej Plenković nosit će listu u prvoj izbornoj jedinici, a predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik stranke Gordan Jandroković bit će nositelj u drugoj izbornoj jedinici. Žarko Tušek nosit će izbornu listu u trećoj izbornoj jedinici, potpredsjednik stranke Ivan Anušić u četvrtoj, a ministar financija Zdravko Marić u petoj. U šestoj izbornoj jedinici listu će nositi ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, u sedmoj ministar hrvatskih branitelja i zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved, te potpredsjednik stranke Oleg Butković u osmoj. Ministar zdravstva Vili Beroš nosit će listu u desetoj izbornoj jedinici, a potpredsjednica stranke Zdravka Bušić u XI. izbornoj jedinici.

Plenković je najavio da će se ostala imena znati za dva tjedna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.