Plenković raspustio ličko-senjski HDZ, MIlinović ostaje župan

Predsjednik HDZ-a i premijer Vlade RH Andrej Plenković potvrdio je nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a da se raspušta HDZ-ov ogranak u Ličko-senjskoj županiji. Odluka je donesena konsenzusom, a Plenković je rekao da očekuje da će se tijekom narednih nekoliko mjeseci održati izbori u HDZ-u Ličko-senjske županije.

‘Javni natječaji postoje da bi se na transparentan način birali najsposobniji kandidati. Reakcija župana (Darka Milinovića) bila je neprimjerena. Mogu razumjeti da je on htio imati upliv u odluku koja se tiče Ličko-senjske županije, međutim ovdje je riječ o odluci koju donosi ministarstvo’, objasnio je Plenković.

Predsjednik HDZ-a je dodao da Milinović ostaje župan jer je izabran na izborima te da ostaje član predsjedništva HDZ-a, piše dnevnik.hr

Također, premijer i predsjednik Sabora Jandroković dali su požeškom županu Alojzu Tomaševiću rok od deset dana da podnese ostavku.

– Inzistiramo da preuzme odgovornost, dali smo mu rok do iduće sjednice predsjedništva koja će se održati 15. siječnja. Ova situacija opterećuje rad cijele županije, ali baca i negativni kontekst na cijelu stranku- rekao je Plenković te dodao da će u slučaju da Tomašević ne podnese ostavku do 15. siječnja o daljnjim potezima razmišljati nakon što se ta sjednica održi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.