Počele prijave uzoraka za ‘Sabatinu’ koja će se održati u Primoštenu

U primoštenskom Adriatiq Hotelu Zora održat će se od 2. do 5. studenog 27. Sabatina, međunarodni susret vinogradara i vinara.

Sabatina godišnje okuplja i povezuje vinogradare i vinare sa strukom, te s ostalim gospodarskim subjektima izravno vezanim za vinogradarstvo i vinarstvo iz Hrvatske i inozemstva. Osim gospodarskih subjekata iz Hrvatske interes za sudjelovanjem pokazali su i oni iz Francuske, Austrije, Mađarske, Njemačke, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

S ciljem promocije te povećanja kvalitete i potrošnje hrvatskih proizvoda, organizatori su okupili tim ovlaštenih stručnjaka koji ocjenjivati vina i jaka alkoholna pića, a ocjenjivanje po pojedinim kategorijama obavljat će se od 5. do 20. listopada.

Proglašenje najboljih proizvoda, odnosno Šampiona Sabatine 2017. održat će se na samoj manifestaciji 4. studenog u Adriatiq Hotelu Zora u Primoštenu.

Uzorci vina i jakih alkoholnih pića za ocjenjivanje i prezentaciju u okviru Sabatine mogu se dostaviti na nekoliko lokacija.

U Splitu radnim danom od 7.00 do 15.00 sati do 2. listopada, a mlada vina do 16. listopada, osobno ili poštom na adresu: Zadružni savez Dalmacije, 21000 Split, Kamila Tončića 4.

U Zadru samo dana 30. rujna osobno od 9.00 do 14.00 sati na adresu: Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadar, Dr. Franje Tuđmana 24/h te u Mostaru radnim danom od 9.00 do 15.00 sati, od 1. rujna do 2. listopada osobno ili poštom na adresu: Federalni agromediteranski zavod (Laboratorij za vino), 88000 Mostar, Biskupa Čule 10, BiH.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.